Workshop8: Move Your Skills

Klaske Verhoef

Hoe is jouw carrière verlopen? Hoe was de reis toe nu toe? Kwam jouw start op de arbeidsmarkt overeen met je verwachtingen? Koos je voor een avontuurlijke backpackreis of een all inclusive? 
De reis van onze studenten zal een andere zijn dan die de meesten van ons gemaakt hebben. De arbeidsmarkt van nu vraagt om ondernemende talenten die naast flexibel, assertief en creatief ook sociaal, initiatiefrijk en digitaal competent zijn. Werkgevers verwachten ook steeds meer van jongeren: met een concurrerende houding op de arbeidsmarkt werken zij hard voor een laag salaris. Steeds meer op basis van flexibele contracten. 

Klopt deze realiteit met de verwachtingen die onze studenten hebben van de arbeidsmarkt? Ken je de wensen van werkgevers in de regio? Hoe kun je jouw bagage benutten om een nog betere reisleider te zijn voor studenten? De onderneming Move Your Skills laat je kennis maken met de mogelijkheden om studenten beter voorbereid op reis te sturen of jezelf verder te scholen voor de arbeidsmarkt van nu, en morgen.