Workshop2: Slimmer op Social Media

Thijs van der Hulst, Marieta van den Heuvel

Social media nemen een enorme vlucht waardoor een positieve online reputatie steeds belangrijker is. Organisaties en personen zijn steeds kwetsbaarder vanwege de snelheid waarmee de buitenwereld een mening vormt en deelt. Waar bij voorbeeld Youp van het Hek vroeger een biermerk kon maken of breken in een oudejaarsconference, wordt nu gekozen voor een onhandige Facebookactie van een politicus die een overleden schrijver feliciteert met zijn verjaardag. Hoe voorkom je reputatieschade en hoe ben je succesvol op social media? Hoe presenteer je je online? Wat zijn do’s en dont’s? Moet of mag humor? In deze workshops nemen we je mee in het Nederlandse social medialandschap en komen nog meer opvallende Twitter en Facebook-voorbeelden voorbij. .

Tijdens de workshop #Slimmer @SocialMedia gaf een aantal collega’s aan behoefte te hebben aan meer informatie over gebruik van social media en mobiele telefoons tijdens de les. Wat is handig en wat niet? En hoe is het social media beleid van ROC Leiden? In een vervolgworkshop geven we extra aandacht aan de specifieke vragen van collega’s.

Wil je je LinkedIn-profiel professionaliseren, wil je uitleg over het verschil tussen Twitter en Instagram? Of heb je gewoon een vraag over social media? Laat je naam, je e-mailadres en je vraag achter en we nemen snel contact met je op!